Est nàschida in Sardigna sa prima bursa ètica de su trigu
Sa Retza de Filiera de su trigu ruiu coltivadu e traballadu in Sardigna (Sardo Sole) at dadu a ischire e presentadu sa bursa ètica de sos laores in Sardigna, chi est che a una piataforma in lìnia pro favorèssere, subra bases èticas, s’addòbiu intre sa dimanda e s’oferta de trigu ruiu sardu.
In s’intentu de sos fundadores, sa bursa ètica acumprit una funtzione a duos pìgios, sa, a una banda, de isparghinare a manera trasparente sas polìticas agràrias de sa filiera in cunforma a sos produtores e, a s’àtera, de ismanniare s’impreu de su trigu sardu dae banda de sos trasformadores regionales favoressende s’addòbiu intre sa dimanda e s’oferta subra bases èticas e valores cumpartzidos.
Sa punna disigiada est sa de favorèssere un’impreu prus mannu in sos protzessos de trasformatzione de sos produtos chi protzèdint dae su trigu ruiu de matèria primàrgia coltivada in Sardigna, a tales chi si permitat a custos trasformadores de si distìnghere in su mercadu cun una sèmida de tratzabilidade mera ponende a disponimentu de issos etotu sos elementos immateriales chi sa filiera at a disponimentu comente sos chi si nùmenant inoghe a dae in antis (logo istitutzionale chi garantit su 100 % de trigu sardu e partetzipatzione a su tzircùitu borsìsticu).
Elementos de novidade sunt sas pagas, simples ma craras règulas èticas chi piessinant custa piataforma, sas tipologias de trigos cuotados, sa creatzione in intro de unu tzircùitu ad hoc pro sos laores antigos, sa polìtica de trasparèntzia posta in campu in cunforma a su produtore e a su consumadore de finitia.
Gasi comente innovativas sunt sas règulas pro sa formatzione de su prètziu chi intregant a sas organizatziones agrìcolas de sa filiera sa tarea, fata chi siat s’incùngia, postu su sobradu a campu, de formulare ipòtesis de prètziu\cunventziones de frunidura pro su tzircùitu èticu creadu de reghente.
Ottima iniziativa. Mi permetto alcune considerazioni. L’incontro tra offerta e domanda dovrebbe determinare una distribuzione equa del valore aggiunto prodotto. Una equa distribuzione che riconosca: ai produttori la copertura dei costi di produzione e un adeguato margine di profitto; ai compratori un minor costo d’acquisto e la tracciabilità di prodotto. Qualità di prodotto, biodiversità e prezzo possono essere potenti strumenti di marketing.
E’ possibile avere il sito della borsa etica dei cereali della Sardegna dove poter acquistare i prodotti?
Grazie
Grande iniziativa e vorrei piu coinvolgimento dei ristoranti r dei negozi con incontri a tema nei vari territori.
E CON GRANDE PIACERE CHE APPRENDO QUESTA NOTIZIA IN UNA EPOCA DI GLOBALIZZAZIONE VIVIAMO L’UTILIZZAZIONE DI GRANI DURI DI TUTTE LE PARTI DEL GLOBO. AI TRADIZIONALI CANADESI AMERICANI NONCHE A QUELLI EUROPEI COME IL FRANCESE SPAGNOLO ITALIANO E GRECO ANNOTIAMO LA PRESENZA DI GRANI RUSSI KAZAKI ETC.
RICREARE UNA FILIERA DEL GRANO DURO SARDO E MOTIVO DI LODE PER TUTTI. ( PRODUTTORI COMMERCIANTI INDUSTRIALI)
UN RINGRAZIAMENTO A COLUI CHE HA FATTO QUANTO NECESSARIO PER TALE RICOSTRUZIONE CHE LONTANO DAGLI INTERESSI POLITICI HA FATTO UNA OPERA DI SICURO BENEFICIO-
ANTONIO DI FEO
PRESIDENTE ASSOGRANARIA MERIDIONALE DI NAPOLI
Sarebbe interessante anche organizzare la produzione interna delle patate a sostegno della dop promossa per i culurgionis…. Chantal J. Francesca Smet titolare Corte Guarinona Piacenza
Eccezionale iniziativa…..anche grano certificato biologico?…..
Sono interessato all’iniziativa Come si può aderire? Dove è possibile avere informazioni? Complimenti ottima idea da ampliare ad altre produzioni.
Complimenti, ottima iniziativa… l’Anglona è sempre stato un ottimo territorio per il grano duro, ora non lo peoduce più nessuno. Questa iniziativa potrebbe aiutarne il rilancio…
Questa NOTIZIA , risveglia in me qualcisa di “primitivo” …
Potete pubblicare anche l’url? Grazie!!
Veramente interessante. Vorrei avviare dei contatti per iniziare una collaborazione. A chi devo rivolgermi? Grazie !